Skoči na glavno vsebino

17. novembra je po slovenskih vrtcih in šolah potekal Tradicionalni slovenski zajtrk in tudi naša enota je sodelovala v tem projektu. Ta dan so otroci v našem vrtcu imeli za zajtrk na mizi kruh, maslo, med, mleko in jabolko in kar je še najpomembnejše, vsa ta živila so bila slovenskega izvora. Otroke smo že predhodno seznanili s slovenskim zajtrkom, na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, pa nas je v vrtcu obiskal lokalni čebelar g. Karel Car. Najstarejši skupini, pa sta se pri zajtrku pridružili tudi predstavnici Občine Puconci, ga. Ines in ga. Jasmina. Slovenski tradicionalni zajtrk je bil tudi lepa iztočnica, da otroci podrobneje spoznajo, kako določena hrana pride na mizo in koliko pridnih rok je potrebno, da so naši želodčki polni. Pomen slovenskega zajtrka pa ni bil samo v izvoru živil, temveč tudi v pomenu, kako je v današnjem času zajtrk pomemben za naše zdravje in za naše počutje, saj vsi vemo, kako pomemben je kakovosten izbor živil.  Otroci v naši enoti so zelo pozitivno sprejeli izbor živil, saj jih večina ima rada tako maslo kot med, saj je oboje velikokrat na našem jedilniku. Pomembno je, da otroke ne glede na to koliko so stari učimo spoštljivega odnosa do hrane, do ljudi ki hrano pridelujejo in nam jo pripravljajo, do živali in rastlin, ki nam hrano dajejo ter da hrana, ki je na naših mizah ni nekaj samoumevnega temveč je potrebno veliko pridnih rok, da jo mi lahko zaužijemo.

Dostopnost